Vijesti

1. Strizivojnački dani šaha

Prvi dan održan je međunarodni rapid turnir “Open Strizivojna”. Na turniru je nastupilo 87 igrača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Njemačke, a sudjelovala su četiri velemajstora, tri intermajstora, dva fide majstora, jedan ženski nacionalni majstor i deset majstorskih kandidata.

Pozdravljajući šahiste i otvarajući turnir, načelnik Josip Jakobović i tajnik kluba Zdravko Šolić, zaželjeli su svima dobrodošlicu i dobre rezultate tijekom odmjeravanja snaga.

Nakon 9 kola, prvo mjesto osvojio je velemajstor Davor Rogić iz Slavonskoga Broda, s 8 osvojenih bodova. Drugi je bio velemajstor Ante Brkić sa osvojenih 8 bodova, dok je treće mjesto osvojio velemajstor Ante Šarić s osvojenih 7,5 bodova.

Najuspješniji kadet bio je Drempetić Mario iz Slavonskog Broda, dok je najuspješnija kadetkinja bila iznimno talentirana Babić Maša iz BiH. Najbolja šahistica turnira je NM Neomi Grgić.

 

Drugi dan održana je simultanka s jednim od najjačih šahista u Hrvatskoj – velemajstorom Antom Šarićem iz šahovskog kluba “Mornar” Split. Simultanka se igrala na 20 ploča. Partije su bile zanimljive, a neke napete i neizvjesne do samog kraja.

Velemajstor Ante Šarić ostvario je 19 pobjeda i 1 remi, te je ukupni rezultat u osvojenim bodovima bio 19.5 : 0.5 u korist velemajstora.

Velike pohvale Marković Marku koji je bio najbolji igrač ŠK “Amater” Strizivojna na jučerašnjem turniru i Kristijanu Marinoviću na najbolje pruženom otporu.

Veliko hvala roditeljima i prijateljima kluba što su omogućili da se ovaj događaj ostvari.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.