Obavijesti

Božićni sajam Općine Strizivojna 2017

Dana 15.12.2017.g. u Općini Strizivojna održan je 1. Božićni sajam. Sajam je organizirala Općina u suradnji sa svojim udrugama i OPG-ovima, a s ciljem promocije lokalnih proizvoda, kulture i baštine. Sajam je organiziran u centru sela ispred same zgrade općine.

Na sajmu je predstavljeno veliko gastro bogatstvo našega sela i jela koja su godinama tradicijski na našim stolovima. U kotlićima su se kuhali čobanac, grah i fiš. Žene su cijelu večer mjesile i pekle lepinjice i fritule, te ponudile i mnoštvo domaćih tradicijskih kolača, salenjaka, pogačica s čvarcima, raznih slanih kiflica te slatkih božićnih kolačića. Izlagači s područja općine prezentirali su svoje proizvode te im tako osigurali kako lokalni plasman tako i plasman u široj regiji. Školska djeca izložila su mnoštvo božićnih ukrasa.

Za prvu vrstu ovakvog sajma u našoj općini odaziv ponuđača i posjetitelja bio je iznimno zadovoljavajući. Unatoč lošem vremenu posjetitelja je bilo i više nego očekivano. Svatko je mogao pronaći hrane i pića po svome ukusu, te kupiti i ponešto kao suvenir za ponijeti kući. Najmlađi sumještani su imali svoju radost u ukrašavanju 8m visokog božićnog drvceta te druženje sa Djed Božićnjakom koji ih je darivao prigodnim poklonima.

Općina Strizivojna zahvaljuje se svima koji su sudjelovali u organizaciji i mještanima koji su podržali ovaj događaj te još jednom pokazali božićni duh i zajedništvo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.