Vijesti

Međunarodna suradnja

Proteklih dana načelnik je održao nekoliko radnih sastanaka na temu međunarodne suradnje. Zajedno sa svojim zamjenikom boravio je prošloga vikenda u Poljskoj Općini Drwinia. Načelnici obje općine žele ostvariti međusobnu suradnju te razmjenu iskustava na projektima Europskih fondova.

Suradnja se želi uspostaviti i između naših osnovnih škola, udruga s područja kulture, DVD-a te bratimljenje općina. Predstavnici Općine Drwinia predstavili su svoje projekte koji su napravljeni sredstvima Europskih fondova, te podijelili korisne savjete. Jedan od zanimljivijih projekata koji je Općina Drwinia predstavila je Poligon škole za djecu.

Ovoga tjedna započela je još jedna suradnja s predstavnicima iz susjedne Srbije. U srijedu su nas posjetili predstavnici 3 općine iz Srbije: Općina Bački Petrovac, Općina Bač i Općina Bačka Palanka. Sastanku je prisustvovala i predstavnica grada Beli Manastir. Sastanak je održan s ciljem prekogranične suradnje i mogućim zajedničkim apliciranjem za projekte Europskih Fondova, koji mogu biti od velike koristi za obje zemlje. Interes svih strana vezan je za projekte vezane uz zaštitu okoliša, kulture i gospodarstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.