Vijesti

Održana 8. smotra crkvenih pučkih popijevki pod nazivom “Svi u glas jezici”

U subotu, 23. listopada 2021., u crkvi sv. Martina  održana je 8. po redu smotra crkvenih pučkih popijevki pod nazivom „Svi u glas jezici. Kako bi sačuvali pučke crkvene popijevke od zaborava, KUD „Šokadija“ Strizivojna organizirao je smotru u suradnji s Općinom Strizivojna i župnikom Miroslavom Čadekom.

Misno slavlje predvodio je domaći župnik, a pjesmom i aktivnim sudjelovanjem pridonijeli su članovi pjevačkih skupina s domaćim župljanima. Nakon misnog slavlja na smotri su se predstavile pjevačke skupine KUD – ova: „Graničar“ iz Gunje, „Sloga“ iz Sikirevaca, „Sloga“ iz Kaniže, „Ivan Filipović“ iz Velike Kopanice, „Matija Gubec“ iz Ilače, „Ravnica“ iz Starih Perkovaca, „Kupina“ iz Kupine, MVS „Bećarine“ iz Đakova, ŽPS „Druge“ i MPS „Strossmayer“ iz Strizivojne.

Program je vodila Ivana Mandarić, a sve nazočne pozdravio je načelnik Općine Strizivojna Josip Jakobović. Susretu su prisustvovali vlč. mo Ivan Andrić, ravnatelj Osnovne škole „Ivana Brlić – Mažuranić“ Robert Francem, predsjednik NK“Šokadija“ Anto Mandarić te načelnik Općine Velika Kopanica Ivan Meteš.

 

Fotografije: Đuro Oreščanin