Obavijesti

Proslava 25 godina Općine Strizivojna 1993. – 2018.

Dana 27. lipnja 2018.g. održana je svečana sjednica Općinskog Vijeća Općine Strizivojna povodom proslave Svetog Ladislava, zaštitnika našeg mjesta i proslave 25 godina Općine Strizivojna. Svečanoj sjednici prisustvovao je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, Hrvatska samouprava Salante, dugogodišnji prijatelji naše općine iz Mađarske, predstavnici Udruge šokaca iz Bača, načelnici susjednih nam općina, predstavnice Lag-a Strossmayer, ravnatelj Osnovne škole Ivana Brlić-Mažuranić Andro Mršić, Ravnatelj Državne ergele Đakovo Mirko Damjanović, župnik Andrija Križanović, bivši vijećnici i načelnici Općine Strizivojna, predstavnici udruga, političkih stranaka, OPG-ova i obrta koji djeluju na području Općine Strizivojna, te drugi uzvanici.

Prije svečane sjednice održana je Sveta Misa u župnoj crkvi Sv. Martina koju je predvodio župnik Andrija Križanović. Svečanost su upriličili i članovi našeg KUD-a Šokadija, muška pjevačka skupina „Strossmayer“ i ženska pjevačka skupina „Druge“. Predsjednik Općinskog Vijeća Nikola Degmečić pozdravio je sve prisutne i otvorio sjednicu. Prisutne je pozdravio i načelnik Općine Strizivojna Josip Jakobović, predstavnik iz Mađarske gospodin Mijo Štandovar i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić Nakon održanih govora, načelnik i predsjednik Vijeća dodijelili su javna priznanja Općine Strizivojna za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Strizivojna.

Zahvalnicu Općine Strizivojna za 2017.g. za volonterski rad i izniman doprinos sigurnosti mještana općine dodijeljen je DVD-u Strizivojna.

Nagrada Općine Strizivojna za 2017.g. za izniman razvoj športa dodijeljena je NK „Šokadija“ Strizivojna.

Nagrada Općine Strizivojna za 2017.g. za izniman doprinos razvoju šaha u Strizivojni dodijeljena je gospodinu Zdravku Šoliću.

Nagrada Općine Strizivojna za 2017.g za izniman doprinos na području kulture, promicanja, razvitka i očuvanja narodnih običaja dodijeljena je KUD-u Šokadija Strizivojna.

Nagrada za ŽIVOTNO DJELO dodijeljena je profesoru Miroslavu Baueru za izniman dugogodišnji doprinos razvoju športa u Općini Strizivojna.

Nakon dodjele priznanja, uslijedio je prigodan domjenak, te su prisutni uživali u glazbi tamburaškog sastava DIKE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.