Vijesti

Putovanje u Poljsku

KUD „Šokadija“ iz Strizivojne, te načelnik Općine Strizivojna, gosp. Josip Jakobović posjetili su prošli tjedan Poljsku, gdje su bili gosti KUD-u „Rabiansko Sleboda“ iz mjesta Raba Wyzna, nedaleko od Krakowa.

Ova suradnja započela je prošle godine u vrijeme Đakovačkih vezova kada je Strizivojna bila domaćin našim gostima iz Poljske. Već tada je dogovorena daljnja suradnja između ova dva kulturno-umjetnička društva, a prijateljstvo i dogovor o daljnjoj suradnji proširio se i na predstavnike ovih dviju Općina.

Domaćini su za naše predstavnike upriličili zbivanje pod nazivom „HRVATSKO POLJSKA NOĆ“ gdje smo ponosno pokazali bogatstvo našeg kraja. KUD „Šokadija“ izvelo je običaj kraljica Ljelja, ali su imali i prezentaciju gastro proizvoda iz Slavonije i naše domaćine ponudili šljivovicom, suhomesnatim proizvodima od kulina, šunke, kobasice, slanine, domaćeg kruha, kolača i šljivovice.

Domaćini su nam osigurali i razgledavanje značajnijih mjesta u okolici, pa smo tako imali priliku posjetit i Auschwitz, Krakow, rudnik soli, Wadovice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.