Obavijesti Projekt Zaželi Projekti

Svečana dodjela ugovora za Poziv “Zaželi -program zapošljavanja žena-faza III”

Pitomači su 20. prosinca 2022. godine u okviru sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem uručeni ugovori vrijedni više od 65 milijuna kuna za projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.” sufinancirani iz Europskog socijalnog fonda, a u okviru kojeg nezaposlene žene pomažu starijima.

Ugovore su uručili predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelj i socijalne politike Marin Piletić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, Općina Strizivojna raspisat će javni poziv u kojem će biti precizirani uvjeti za zapošljavanje 10 žena s područja Općine Strizivojna. Cilj ovog projekta je zaposliti 10 nezaposlenih žena, od kojih će svaka brinuti o minimalno 6 osoba koje su stare, nemoćne ili u nepovoljnom položaju. Ukupno će 60 osoba dobiti kvalitetnu svakodnevnu skrb u vlastitom domu. Predmetne žene biti će zaposlene 6 mjeseci a glavni kriterij za zapošljavanje sukladan je predmetnom pozivu; prednost će imati dugotrajno nezaposlene žene, starije od 50 godina a imaju SSS ili NKV.