Dan Općine Strizivojna
Obavijesti

SVEČANO OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE STRIZIVOJNA

27.06.2021. godine na spomendan sv. Ladislava, zaštitnika naše općine,  održana je sv. Misa u župi sv. Martina koju je predvodio župnik Miroslav Čadek.

Obilježavanje dana Općine Strizivojna, 29.06.2021. godine, započelo je polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima.

Dan Općine Strizivojna Dan Općine Strizivojna Dan Općine Strizivojna Dan Općine Strizivojna Dan Općine Strizivojna

 

 

Nakon molitve koju je predvodio župnik Miroslav Čadek, prisutni su se uputili u Hrvatski dom u kojemu je  održana  Svečana sjednica povodom Dana Općine Strizivojna. Svečanoj sjednici nazočili su brojni gosti: dožupan Osječko-baranjske županije Josip Miletić, brigadni general, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Mijo Validžić, delegacija iz mjesta Salanta iz Mađarske – dugogodišnji prijatelji naše Općine, predsjednica LAG-a Strossmayer gđa. Božana Rogalo, općinski načelnici, ravnatelj Osnovne škole Ivana Brlić-Mažuranić g. Andro Mršić, ravnateljica DV Bajka Strizivojna gđa. Valentina Birtić te predstavnici udruga i političkih stranaka, obrtnici, direktori firmi i drugi. 

Predsjednica vijeća Ivana Dadić zahvalila se nazočnima na dolasku i proglasila Svečanu sjednicu otvorenom.

Dan Općine Strizivojna

 

Načelnik općine Josip Jakobović obratio se nazočnima te se osvrnuo na rad općine u protekle dvije godine i ukratko predstavio planove za budući rad načelnika i Općinskog vijeća.

Dan Općine Strizivojna

Načelnik Josipa Jakobović i predsjednica Općinskog vijeća Ivana Dadić uručili su javna priznanja Općine Strizivojna za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Strizivojna. Ove godine uručena su i priznanja koja su trebala biti dodijeljena na svečanoj sjednici prošle godine, no nažalost zbog situacije s Covid 19 virusom sjednica je u zadnji trenutak morala biti otkazana. 

 Nagrada Općine Strizivojna za 2019.g. za izniman doprinos razvoju športa dodijeljena je LD „Fazan“ Strizivojna. 

Dan Općine Strizivojna

Nagradu Općine Strizivojna za 2019.g. za osobito vrijedan doprinos na području obrazovanja dodijeljena je Osnovnoj školi Ivana Brlić-Mažuranić. 

Dan Općine Strizivojna

Zahvalnica Općine Strizivojna za zalaganje i doprinos razvoju i ugledu Općine Strizivojna dodijeljena je brigadnom generalu Miji Validžiću. 

Za Općinu Strizivojna iznimna je čast da naš mještanin postigne ovakav uspjeh i da svojim zalaganjem i doprinosom pridonosi razvoju i ugledu naše općine.

 

Dan Općine Strizivojna

Zahvalnica Općine Strizivojna za sudjelovanje u aktivnostima humanitarnog rada dodijeljena je Boži Teskeri. Do sada je dobrovoljno darivao krv 107 puta, zbog čega je nagrađivan u nekoliko navrata. 

Dan Općine Strizivojna

Zahvalnicu Općine Strizivojna za zalaganje i doprinos razvoju i ugledu Strizivojna dodijeljena je Martinu Damjanoviću.

Nažalost preminuo je u 76.g. života te se ova zahvalnica uručuje posthumno Martinovoj obitelji. 

Dan Općine Strizivojna

Zahvalnicu Općine Strizivojna za zalaganje i doprinos razvoju i ugledu Općine Strizivojna dodijeljena je Ivanki Damjanović.

Nažalost, naša kolegica prerano nas je napustila 22. listopada prošle godine u 61. g. života.

Zahvalnica se također posthumno uručuje Ivankinoj obitelji. 

Dan Općine Strizivojna

Dan Općine Strizivojna Dan Općine Strizivojna Dan Općine Strizivojna