Obavijesti Vijesti

SVEČANO OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE STRIZIVOJNA

Dana 27. lipnja 2019. godine na spomendan našeg zaštitnika svetog Ladislava, svečano je obilježen Dan Općine Strizivojna.

Slavlje je započelo zajedničkom Svetom misom u župnoj crkvi Sv. Martina koju je predvodio župnik Andrija Križanović, prigodno zazvavši Božji blagoslov za našu Općinu  i cijelu domovinu.

 

 

 

 

 

Nakon toga je uslijedila svečana sjednica u Hrvatskom domu kojoj su nazočili brojni dragi gosti: delegacija iz mjesta Salanta iz Mađarske – dugogodišnji prijatelji naše Općine, KUD-a i NK Šokadije, predsjednik Županijske skupštine i izaslanik župana g. Dragan Vulin, gradonačelnik grada Lipika g. Vinko Kasana, zamjenik gradonačelnika grada Đakova g. Antun Galić, te općinski načelnici iz Satnice Đakovačke, Semeljaca, Levanjske Varoši, Vuke, Vladislavaca, Sikirevaca, Trnave, Gundinaca, Starih Mikanovaca i Vođinaca. Sjednici   je nazočila i predsjednica LAG-a Strossmayer gđa Božana Rogalo, ravnatelj Osnovne škole Ivana Brlić-Mažuranić g. Andro Mršić, te predstavnici političkih stranaka, udruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, vijećnici Općine Strizivojna i ostali.

.      

Svečano su dodijeljena javna priznanja za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Strizivojna za 2018. godinu.Za izniman doprinos razvoju športa nagrađen je naš mladi sumještanin Tomislav Šarac koji se  u srpnju 2018. g. natjecao na Svjetskim igrama za mlade osobe sa invaliditetom IWAS Youth Games u Irskoj. U bacanju koplja plasirao se na 3. mjesto i trenutno je 14. bacač na svijetu, dok se u bacanju kugle plasirao na 4. mjesto i trenutno je 21 bacač na svijetu u seniorskoj kategoriji. Tomislavuje ovo bio prvi međunarodni nastup a ostvario je vrhunske rezultate.

Za izniman doprinos na području kulture, promicanja, razvitka i očuvanja narodnih običaja i tradicijske kulture nagrađena je muška pjevačka skupina Strossmayer koja već dvadeset jednu godinu djeluje kao sastavni dio KUD-a Šokadija. Njeguju folklorno pjevanje i na taj način promiču tradicijsku kulturu našega sela. Nastupali su na svim smotrama pučkog pjevanja u Slavonij i Baranji, ali i u drugim krajevima domovine.

Također, dodijeljena je i nagrada za životno djelo hrvatskom jezikoslovcu i akademiku profesoru Stjepanu Damjanoviću – rođenom Strizivojčaninu, koji je u svom profesionalnom radu uvijek isticao svoje porijeklo, a na proslavi Dana Općine, primajući nagradu, u prigodnom govoru se sa radošću prisjetio svoga djetinjstva u Strizivojni.

Proslavu su svojim pjevanjem uveličali ženska pjevačka skupina KUD-a Šokadija – Druge i muška pjevačka skupina Strossmayer.

   

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.