Vijesti

Učenici i nastavnici iz OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“ Strizivojna u Danskoj u sklopu Erasmus+ projekt.

U vremenu od 22. rujna do 29. rujna 2018. učenici i nastavnici iz OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“ Strizivojna posjetili su mjesto Svendborg u Danskoj u sklopu Erasmus+ projekta. Domaćin ove mobilnosti bila je Haahrs škola iz Svendborga. Ova mobilnosti je samo još jedna u nizu mobilnosti koja je planirana u sklopu dvogodišnjeg Erasmus+ projekta. U mobilnosti su sudjelovali učenici Mario Mandura, Ema Gavranović, Petar Mačinković, Daniela Tomašević i Eugen Dragelj pod vodstvom nastavnica Ivane Ćosić, Marije Jurić i Zrinke Racić.

dav

Učenici su kroz sedmodnevni program imali priliku razmijeniti iskustva u radu s učenicima iz Danske, Češke, Slovačke i Turske. Osim rada u školi kroz brojne radionice u kojima su prevladavale teme Europska unija i problemi siromaštva i migracija u Europi, učenici su posjetili brojene muzeje kao što je Muzej H. C. Andersena, Egeskov Castle, Nacionalni muzej i Round tower u Kopenhagenu, Kuću siromašnih i radnu kuću u Svendborgu te razgledati gradove Svendborg, Odense i Kopenhagen. Učenike je također vrlo srdačno primio i gradonačelnik mjesta Svendborg te s njima podijelio svoje iskustvo i odgovarao na brojna pitanja učenika.

Učenici su bili smješteni u obiteljima tako da su se upoznali i sa svakodnevnim životom učenika iz Danske. Prvi dan je obilježen zajedničkim druženjem učenika, nastavnika i roditelja koji su pripremili hranu za sve sudionike projekta. Učenici su sudjelovali u brojnim sportskim aktivnostima, tečaju plesa, sportskim natjecanjima, kuhanju turskih specijaliteta, vježbali su i učili rad na brojnim IT aplikacijama te stekli nova prijateljstva.

Nastavnice su osim rada s učenicima u brojnim radionicama imale priliku i hospitacije na redovnom nastavnom satu povijesti i engleskog jezika kako bi vidjeli iz prve ruke kako izgleda nastavni sat u Haahrs školi.

Sama mobilnost bila je lijepo isplanirana i poučna za naše učenike koji su stekli nova iskustva, prijatelje i nove vještine. Roditelji učenika domaćina imaju samo riječi hvale za naše učenika, a mi njima zahvaljujemo na tako srdačnom gostoprimstvu i brizi za naše učenike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.