Vijesti

VAŽNA OBAVIJEST: Mjere prevencije širenja koronavirusne bolesti (COVID-19)

Obavještavaju se mještani da Općina Strizivojna do daljnjeg ne prima stranke. Poželjno je da građani u što većoj mjeri ograniče socijalne kontakte, izbjegavaju javna okupljanja i provode opće mjere zaštite, koje objavljuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo – dostupno na sljedećoj poveznici:
https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

U SLUČAJU POJAVE SIMPTOMA KORONAVIRUSNE BOLESTI MOŽETE KONTAKTIRATI NA TELEFON: 099 244 6906

Iako će Jedinstveni upravni odjel i Stožer civilne zaštite Općine Strizivojna pojačano obavljati svoje radne zadaće, mole se građani da do daljnjeg ne kontaktiraju Općinu Strizivojna jer su službenici angažirani na provedbi mjera prevencije širenja koronavirusne bolesti (COVID- 19).
Za organizaciju ukopa pokojnika mještani trebaju kontaktirati tvrtku Stratura d.o.o. za sluge i razvoj isključivo na telefon: 031 831-400 te će se telefonskim putem sve dogovoriti. U vezi svega ostalog, molimo mještane da odgode dolazak u prostorije Općine, u svrhu prevencije širenja zaraze.

Privremena suspenzija rada sa strankama predstavlja preventivnu mjeru zbog opasnosti od zaraze koronavirusne bolesti (COVID-19). Mole se građani za razumijevanje te odgovornu provedbu preventivnih mjera. Također se obavještavaju mještani da će se do daljnjeg provoditi sljedeće mjere:

1. Od ponedjeljka, 16.03.2020. godine, obustavlja se na 14 dana provođenje kraćeg programa predškolskog odgoja i obrazovanja i programa predškole na području Općine Strizivojna.

2. Od ponedjeljka, 16.03.2020. godine, sukladno odluci Vlade RH, obustavlja se na 14 dana nastava u Osnovnoj školi Ivana Brlić Mažuranića u Strizivojni.

3. Od ponedjeljka, 16.03.2020. godine, u narednih 14 dana rad Općinske uprave Općine Strizivojna bit će organiziran na način da se svi radni zadaci djelatnika Općinske uprave sa strankama obavljaju prioritetno telefonski ili putem elektroničke pošte.

4. Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite žene zaposlene kroz Program „Zaželi“ na području Općine Strizivojna, sljedećih 14 dana neće obavljati redovne poslove, nego sukladno dogovoru s Općinskom Upravom, nužnu dostavu namirnica i lijekova korisnicima na području Općine Strizivojna, kako isti ne bi imali potrebu kretati se van svojih domaćinstava.

5. Od ponedjeljka, 16.03.2020. godine, u narednih 14 dana rad tvrtke Stratura d.o.o. za usluge i razvoj bit će organiziran na način da se svi radni zadaci djelatnika Stratura d.o.o. za usluge i razvoj sa strankama obavljaju prioritetno telefonski ili putem elektroničke pošte.

6. Od ponedjeljka, 16.03.2020. godine, u narednih 14 dana zabranjuje se održavanja svih kulturnih, zabavnih ili drugih događanja koja podrazumijevaju okupljanje većeg broja osoba u svim zatvorenim prostorima u vlasništvu Općine Strizivojna na području cijele Općine Strizivojna, osim za potrebe rada Stožera Civilne zaštite i tijela Općine Strizivojna (uključujući društvene domove – Hrvatski dom, prostorije DVD-a, sportske objekte – Šahovski klub i zgrada NK „Šokadija“ Strizivojna i dr.

7. Od ponedjeljka, 16.03.2020. godine, u narednih 14 dana obustavljaju se sva veća okupljanja, kulturna i zabavna događanja, sportski susreti kao i treninzi sportaša. kako na otvorenim, tako i u zatvorenim prostorima na području Općine Strizivojna.

8. U slučaju smrtnog slučaja, preporučuje se sahranu obaviti u užem krugu obitelji.

9. Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite upućuju se svi građani kako nema potrebe za gomilanjem namirnica budući opskrba istim nije ni sa čime ugrožena.

10. Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite upućuju se svi građani da kontakte sa zdravstvenim djelatnicima, osim u hitnim slučajevima, prvenstveno obavljaju telefonski ili putem elektroničke pošte.jer telefonske linije i službenici moraju biti dostupni za kontakt s nadležnim stožerima civilne zaštite. Također se pozivaju mještani da redovito prate javne medije (radio, TV) jer će sve potrebne obavijesti građani dobivati isključivo tim putem. Molimo da mještani ne nazivaju Općinu kako bi se raspitali o novostima.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.