Projekt Zaželi

Zaposlenice projekta pohađaju edukaciju za poslove gerontodomaćice

Deset žena zaposleno je kroz projekt Zaželi bolji život u općini Strizivojna kako bi sljedeća 23 mjeseca pomagale krajnjim korisnicima, njih ukupno 50, u obavljaju svakodnevnih, jednostavnih kućanskih poslova.

Projekt im uz zaposlenje pruža i teorijsku i praktičnu nastavu osposobljavanja za posao gerontodomaćice, što će ih izvrsno pripremiti za početak rada. Nakon tromjesečnih edukacija, sve će polaznice dobiti uvjerenja o osposobljenosti za poslove gerontodomaćice, koje će im povećati šansu pri (samo)zapošljavanju jednom kad projekt završi.

– Zahvalna sam Općini Strizivojna na prilici za zaposlenje u projektu Zaželi, jer mi je bio cilj pronaći posao koji će odgovarati mojim željama, sposobnostima, obrazovanju, te mi omogućiti daljnje napredovanje. U ove dvije godine bit ću potpuno posvećena brizi o svojim korisnicima te ću im u svakom trenutku stajati na raspolaganju. Vjerujem da će mi uvjerenje koje ću steći pomoći pri sljedećem zaposlenju na sličnim radnim mjestima – izjavila je Katica Damjanović, jedna od zaposlenica.

🇪🇺 Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Općine Strizivojna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.