Obavijesti

„ZASADI DRVO – NE BUDI PANJ“: NA PODRUČJU OPĆINE STRIZIVOJNA ZASAĐENO OKO 140 SADNICA

Općina Strizivojna prepoznala je važnost građanske inicijative Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj čiji je cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju urbanih sredina i istaknuli važnost i brojne dobrobiti urbanog zelenila. U vrijeme trajanja akcije na području Općine Strizivojna zasađeno je oko 140 sadnica: na groblju Kraljevo, oko zgrade Općine, na Brežnički, DVD-u i Lovačkom domu.

U akciju su se uključili djelatnici Općine Strizivojna sa zamjenikom općinskog načelnika Zdravkom Degmečićem, učiteljice i učenici OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Strizivojne te predstavnici udruga koje djeluju na području Općine. Hrvatske šume osigurale su sadnice hrasta lužnjaka, jasena i graba, dok je Općina za potrebe ove akcije pribavila sadnice catalpe i nešto ukrasnog bilja.

Općina Strizivojna zahvaljuje Hrvatskim šumama i tvrtki Karlić d.o.o. koji su donirali sadnice te svima koji su se uključili u akciju u kojoj je u tri dana, odnosno 25., 26. i 27. listopada zasađeno oko 140 sadnica na području Općine.

Također, zahvaljujemo i svim mještanima koji su se sadnjom vlastitih sadnica uključili u ovu hvalevrijednu akciju.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.