Obavijesti

Prva sjednica Stožera civilne zaštite

Dana 28.02.2018. godine u 10:00 održana je prva sjednica Stožera civilne zaštite Općine Strizivojna u prostorijama Općine. Na sjednici je za zapisničara i tajnika Stožera imenovan Domagoj Stolnik, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Strizivojna. Sastanku je prisustvovao i ravnatelj Osnovne škole Ivana Brlić-Mažuranić Strizivojna u čijim je prostorijama nakon sjednice stožera održana vježba evakuacije. Na sjednici je načelnik potvrdio dobru suradnju s DVD-om Strizivojna, te u tekućoj godini ima za cilj uspostaviti sustav Civilne zaštite, te nabavku odijela i opreme.

Stožer će se sastajati minimalno 2 puta godišnje kako bi se bilo u pripravnosti za eventualne nepogode, jer se na području Općine Strizivojna nalaze pilana, željeznički kolodvor, naftovod, plinovod, te je između elementarnih nepogoda i to razlog za stanje pripravnosti i dobrog sustava civilne zaštite.

Nakon sjednice u prostorijama Osnovne škole Ivana Brlić-Mažuranić u 11:00 provedena je vježba evakuacije. Vježbi su sudjelovali Osnovna škola Strizivojna, DVD Strizivojna i pripadnici MUP-a Đakovo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.