Projekt Zaželi Projekti

Završna konferencija obilježena emotivnim porukama

Osjećaji su dvojaki, s jedne strane nam je drago što smo ovako važan projekt uspješno realizirali, ali istovremeno nam je žao što smo došli do njegova završetka. Rekao je načelnik Josip Jakobović na otvorenju završne konferencije projekta Zaželi bolji život u općini Strizivojna, na kojoj su djelatnicama podijeljene zahvalnice za sudjelovanje i doprinos poboljšanju života starijih mještana, od kojih su ih mnogi uživo popratili pljeskom u Hrvatskom domu. Konferenciju su upotpunili vijećnici Općine Strizivojna, kao i brojni gosti i partneri na projektu: Iva Pavlinović iz Centra za socijalnu skrb Đakovo, Željko Šimić – načelnik Općine Satnica Đakovačka, Andro Mršić – ravnatelj Osnovne škole “Ivana Brlić Mažuranić” Strizivojna, Valentina Birtić – ravnateljica Dječjeg vrtića Bajka Strizivojna, te Mihaela Ćurić i Ilinka Ružica Raič iz LAG-a Strossmayer.

Ubrzo se očekuje nova faza

– Ovim projektom smo uspjeli pomoći osobama starije životne dobi, od onih kojima je potrebna briga, do onih kojima je potrebno društvo, a pritom smo zaposlili i 10 žena koje su do tada bile teže zapošljive. Upravo naše zaposlenice su prošle, izrazito specifične “Covid-19” godine mogle doći do korisnika, donijeti im namirnice ili lijekove te uputiti lijepu riječ, jer možda čak i njihova djeca u tom trenutku to nisu bila u mogućnosti – podsjetio je načelnik Jakobović, koji je zahvalio svim partnerima i najavio kako će Općina Strizivojna nastaviti ulagati u ovakve projekte, stoga će što prije nastojati prijaviti i novu fazu programa Zaželi.

Uoči podjele zahvalnica i prigodnog domjenka u skladu s mjerama epidemiološke zaštite, prisutnima su se obratili i glavni akteri projekta Zaželi bolji život u općini Strizivojna – djelatnice i korisnici.

Samo zaželi i one su već tu!

– Iz prve ruke mogu potvrditi da je ovaj projekt uistinu hvalevrijedan, jer smo mi stvarno bili desna ruka korisnicima za pomoć u kući, ali i pri odlascima u trgovinu ili k liječniku. Što god su naši korisnici zatražili, mi smo im bile na raspolaganju. Jedan naš prijatelj je to dobro zaključio izjavom: “Samo zaželi i one su tu!” – ukazala je ispred zaposlenih žena Terezija Ivanetić, otkrivajući kako se one unatoč završetku angažmana na projektu Zaželi nastavljaju brinuti o bivšim korisnicima, jer je između njih stvorena prejaka poveznica.

“Aktivno sudjelujem u društvenom životu općine Strizivojna već 60 godina i mogu slobodno reći da je ovo prva akcija, koja je došla do nas običnih, malih ljudi u godinama. Upravo zato želim zahvaliti svima uključenima u ovaj projekt”, zaključio je Stjepan Kunce, jedan od 50 korisnika projekta, koji sada željno iščekuje i novu fazu omiljenog projekta sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.